Selecteer een pagina
Sneeuw, Winter, Wandeling, Expeditie, Skiën, Langlaufen

Op vakantie wil je goed verzekerd zijn en geen nare verassingen achteraf krijgen. Ga je skiën of snowboarden dan kun je daarom ook een extra wintersportdekking afsluiten. Bij de meeste reisverzekeringen kost de wintersportdekking enkele tientjes extra op jaarbasis. Maar waarom is een gewone reisverzekering niet voldoende? En waarom zou je de extra wintersportdekking afsluiten, als je al een uitgebreide zorgverzekering hebt?

Wat is een wintersportdekking?
Allereerst is de wintersportdekking geen aparte verzekering op zich. Het zorgt ervoor dat je bestaande dekkingen ook gelden tijdens het wintersporten. Omdat wintersport een extra risico met zich meebrengt, wordt er door je verzekeraar een extra dekking geëist om je bestaande reisverzekering ook te laten gelden tijdens een risicovolle bezigheid, als skiën of snowboarden. Voor al je gekozen dekkingen geldt, om ze te laten werken tijdens de wintersport dien je dus wintersportdekking aan te hebben staan. Ga je naar een wintersportgebied om te wandelen of te langlaufen? Dan is er geen extra wintersportdekking vereist. Het gaat er dus om welke activiteit je doet, niet het gebied waarheen je reist.

Mijn zorgverzekering betaalt toch de kosten in het buitenland?
Dit is niet altijd het geval. Twee dingen zijn van belang. De medische kosten en het vervoer naar en van een ziekenhuis. In een aanvullende verzekering zijn de noodzakelijke ziekenhuiskosten in het buitenland meestal verzekerd. Dus bijvoorbeeld als je een plotselinge operatie moet ondergaan. Maar let op, enkel de kosten als je al in het ziekenhuis bent, dus niet het vervoer er naartoe of het vervoer terug naar Nederland. Ze betalen zodra je de drempel van het ziekenhuis over bent gegaan, kortgezegd. Dus moet je van de piste gehaald worden met een banaan, (of helikopter, maar ik wil niemand afschrikken), dan betaalt je zorgverzekering dat niet. Hiervoor moet je echt wintersportdekking hebben.

Privékliniek
De medische kosten zijn de kosten als je eenmaal in het ziekenhuis bent. Mocht je zorgverzekering dit al vergoeden, dan zit er nog een kleine adder onder het gras. De vergoeding is naar Nederlandse maatstaf. Alles daarboven mag je zelf ophoesten. Nu is het in landen als Oostenrijk en Zwitserland vrij gebruikelijk dat je naar een privékliniek wordt gebracht. Dit is veel duurder dan bij ons, dus mag je het verschil zelf betalen. Door de wintersportdekking worden alle medische kosten vergoed, die je eigen zorgverzekering niet meer betaalt. Ook hiervoor is de wintersportdekking noodzakelijk, liefst gecombineerd met een dekking voor medische kosten in het buitenland. Let hier op, want niet bij alle verzekeraars zit de medische kosten module er standaard bij in. Vraag dit dus na bij je verzekeraar, en zo niet, sluit naast de wintersportdekking ook de dekking medische kosten af.

Vooraf goed vergelijken

Een reisverzekering vergelijken is geen overbodige luxe. Zo zorg je ervoor dat je zeker weet dat je de beste reisverzekering met aanvullende wintersportdekking hebt. Dit bespaart je niet alleen geld, maar zorgt ook dat je er zeker van bent dat je de beste verzekering hebt voor jouw reis.